test

test

Orthotherapie Vitale Voeding 2023

Welkom bij het Orthotherapie Voedingsplan

video
play-sharp-fill

‘Je bent wat je eet’ is een uitspraak die iets zegt over je manier van leven en met name je eetpatroon. We weten allemaal dat gezonde voeding belangrijk is, maar waar moet je nu precies op letten? Ons lichaam is een hele knappe fabriek die belangrijke stoffen uit ons voedsel kan halen en ook in staat is om schadelijke stoffen te scheiden en afval af te voeren. Maar we moeten dit proces wel goed gebruiken en ons lichaam niet overbelasten met verkeerd voedsel. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je eet en waarom je bepaalde zaken beter kunt vermijden. Maar ook wat je wel kunt doen om gezonder te leven.

In dit onderdeel van Passo geven we je informatie over voeding en ook de nodige tips en tricks. We hebben een voedingsprogramma van vier weken waarbij je gezond en lekker kunt eten en waarbij je ook nog eens een paar (Corona)kilootjes kunt kwijtraken. Het gaat uit van caloriearm eten, want je zult zien dat suikers grote boosdoeners zijn. En met suikers bedoelen we snelle koolhydraten.

LET WEL: caloriearm eten is geen dieet en heeft als positieve bijwerking dat je op een gezond gewicht komt. Echter dat je wellicht afvalt is niet het directe doel maar het gevolg van gezonde voeding en daarmee een goede bloedsuiker spiegel.

Je zult je fitter voelen, minder wollig in je hoofd en de bekende koolhydraat dip (slaapgevoel na het eten) ga je door het eten van minder koolhydraten ook vermijden.

Dit leer je allemaal tijdens de verdere cursus. Je zult na deze cursus inzien dat gezonde voeding niet per definitie saai en smakeloos betekent.

En onthoud:

In plaats van perfect proberen te zijn,
probeer gewoon vandaag iets beter te zijn dan gisteren

Veel plezier en eet smakelijk!